Стипендии

 

Со цел да се обезбедат финансиски поволности за упис во учебната  2020/21 година  ПССУ „Св. Лука„- Скопје овозможува добивање на СТИПЕНДИИ преку тестирање за стекнатото знаење од  предметите: биологија , хемија и пишување на есеј од областа на медицината и здравството.

 

Тестирањето ќе се одржи  на 15.03.2020 година (недела), во просториите на училиштето.

10.00 - 11.00 биологија

12.00 - 13.00  хемија

14.00 - 15.00 пишување  есеј


Аплицијрајте на
info@stlukas.edu.mk  најдоцна до 13.03.2020 година. 

Потребни информации

- име и презиме

- возраст на апликантот

- училиште и град

- контакт телефон

 

Лице за контакт:

Елена Пемова Мантева

тел: 078 324 324

info@stlukas.edu.mk